Letakkan Link Blog anda di sini & Jangan lupa follow.

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Ahad, Oktober 17, 2010

Membuka Akaun Gmail

Salam sejahtera.

Bagi memudahkan pengurusan blog baru anda, semua peserta dikehendaki membuat satu akaun gmail. Dengan akaun gmail ini anda akan mudah menggunakan blogger.com (blogspot) kerana mereka 'bersaudara'.

Taipkan perkataan 'gmail' , anda akan dibawa ke 'page' yang baru . Klik 'sign-up'.Selepas itu satu paparan baru akan muncul. Isi maklumat yang diperlukan. Anda boleh guna nama sebenar atau nickname.

1. Pilih nama yang sesuai untuk diisi pada ruang 'Desired Login Name' kerana ia akan menjadi nama atau kepala emel anda nanti. 'Check Availability' dahulu untuk memastikan ia tidak pernah digunakan oleh orang lain. Catatkan nama emel yang anda pilih dan passwordnya di satu tempat lain untuk memudahkan anda mengingatinya.
2. Apabila selesai, klik button yang di bawah sekali 'I accept, create my account'.
Ya . Anda telah berjaya membina satu e-mel. Seronok juga kerana anda berjaya melakukan sendiri. Anda sudah berada selangkah kehadapan dalam dunia teknologi maklumat.

Log-in ke akaun gmail anda dan baca 3 emel yang terdapat di situ.

Perhatian ** Dengan satu akaun gmail ini , anda boleh membina beberapa blog baru. Untuk peringatan anda, pertandingan ini memerlukan anda membina blog dengan nama sendiri.

[Kredit kepada penulis catatan asal]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign